Zdroj: http://www.tombobri.cz/index.php?a=36 / Vydáno: 23.11.2013 15:48 / Autor: Jardaaa

Sloup - Herberk

    Dne 15.11 jsme podnikli výpravu do Sloupu v Čechách. Sešli jsme se na nádraží a vyrazili na výlet. Byla to dlouhá cesta, zato pěkná. V České Lípě jsme vystoupili a čekali na autobusovém nádraží na autobus do Sloupu. Dlouhé čekání jsme museli přetrpět, ale stálo to za to.

    Když jsme přišli k chatě, čekala nás velká novinka. Jarda nám totiž oznámil, že budeme přespávat ve vile, která za ty peníze co jsme dali za chatu, co byla nad vilou, byla teda super. Všichni jsme byli nadšeni z té noviny a vyrazili na obchůzku po Herberku, tak se totiž jmenovala. Když už jsme našli svoje pokoje a připravili se na spaní, někdo ještě hrál hry a potom jsme šli spát.

    Druhý den ráno jsme se vypravili na výlet na rozhlednu, do které se bohužel nedalo vstoupit, ale zato výhled na hrádek před námi byl fascinující. Všem se nám tam líbilo. Potom jsme hlasovali, kam půjdeme ještě ten den. Pár hlasovalo pro jeskyni a více do skalního divadla

Šli jsme tedy tam a cestou hráli hru bomba, medvěd, potopa a rodiče. Všem se ve skalním divadle líbilo a hráli jsme tam i na schovávanou.

    Večer už jsme nikam nešli, ale do večera jsme hráli hry a v herně jsme postavili komín, ve kterém byla Verunka zazděná.

    Další, ale už poslední den ráno jsme se vypravili do Samuelovy jeskyně. Tam byla taky vyhlídka, ale nepřálo nám štěstí pro počasí, tak alespoň ta jeskyně, ve které se nám obzvlášť líbilo.

    Po obědě jsme se vydali na autobusovou zastávku a jeli jsme domů. Nikomu se ale nechtělo. Byl to dobrý zážitek.

Marek Šrámek